Historik

HOLMBERGARNA 1876 – 1912
Ett historiskt dokument
om Tärna fhsk första år
dokumentet efterforskat och sammanställt av Göran Rask
Detta dokument fanns tillgängligt på Tärnadagen!
Hör med Tärna Folkhögskola om att få läsa detta dokument om skolans första 25 år!

Vår nya STANDAR

Här under kan du se vår hemsida som den varit förr!

Vi minns er:







Bilder från förr!

Styrelseledamoten Göran Rask tog initiativet för två sedan (2014) att föreslå att vi skulle ansöka hos Stiftelsen Sveriges Nationaldag om tilldelning av en fana. I år (2016) fick vi besked om att vi hade tilldelats en fana som H.M. Konungen skulle överlämna på Sollidenscenen. Det är en stor ära för Elevförbundet som i år firar 141 års verksamhet och för Tärna Folkhögskola som firar 140 års skolverksamhet.
I talman Urban Ahlins högtidstal framhöll han vikten av demokrati vilket sammanföll väl med motiven till varför Tärna folkhögskola en gång behövdes på 1800-talets senare del och varför skolan är så värdefull idag, 140 år senare.
Nu finns fanan på Tärna folkhögskola och en särskild ceremoni där vi officiellt använder fanan för första gången sker i samband med skolans 140 års jubileum den 1 november 2016. Elevförbundet har bjudit in Landshövdingen och Biskopen till det gemensamma firandet, vars företrädare har varit några av initiativtagarna till att en folkhögskola kom till stånd i Västmanland.




Blandade äldre bilder!














Kommentarer

Populära inlägg